Індекс споживчої довіри в США в жовтні впав до 102,6 пункту, але перевищив прогноз

Нью-Йорк. 31 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Індекс споживчої довіри в США в жовтні впав до 102,6 пункту, йдеться у звіті дослідницької організації Conference Board, яка розраховує цей індикатор.

Місяцем раніше показник перебував на рівні 104,3 пункту, згідно з переглянутими даними. Його спад фіксується третій місяць поспіль.

Аналітики в середньому очікували зниження індексу цього місяця до 100 пунктів з оголошеного раніше вересневого рівня в 103 пункти, зазначає Trading Economics.

Підіндекс споживчих очікувань у жовтні опустився до 75,6 пункту з 76,5 пункту попереднього місяця, індикатор ставлення споживачів до поточної фінансової ситуації – до 143,1 пункту з 146,2 пункту у вересні.

Головний економіст Conference Board Дана Пітерсон пояснила, що споживачів, як і раніше, непокоїть зростання цін загалом і цін на продукти харчування, на бензин. Також на тлі ситуації на Близькому Сході посилилися побоювання, пов’язані зі збройними конфліктами.

Тим часом індекс вартості житла у 20 найбільших містах США, що розраховується S&P CoreLogic Case-Shiller, у серпні зріс на максимальні за сім місяців 2,2% у річному вираженні.

Щодо липня житло подорожчало на 0,4%. Цей показник зростає вже сім місяців поспіль.

administrator

Related Articles