НБУ оновив тарифи на послуги з реєстрації та ліцензування з 1 листопада 2023 р.

Київ. 31 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Національний банк України (НБУ) переглянув тарифи на послуги з реєстрації та ліцензування для банків і небанківських установ, а також запровадив нові послуги й встановив тарифи на них, повідомляється на сайті регулятора.

Йдеться про послуги з реєстрації платіжних систем, учасників, технологічних операторів платіжних систем та авторизації діяльності надавачів фінансових платіжних послуг, обмежених платіжних послуг. Підставою для запровадження таких послуг стала імплементація законодавства України щодо платіжних послуг.

Згідно з постановою НБУ “Про внесення змін до Тарифів на послуги з реєстрації та ліцензування, що надаються Національним банком України”, за розгляд пакета документів щодо видачі страховику ліцензії (ліцензій) на діяльність з надання послуг у сфері страхування в частині провадження конкретного виду страхування (ліцензії на новий вид страхування) доведеться заплатити 33 тис. грн. За розгляд пакета документів щодо погодження набуття або збільшення істотної участі в страховику – 32 тис. грн.

Плата за розгляд пакета документів щодо реєстрації колекторської компанії (крім небанківської фінустанови, що має право на послуги факторингу) становитиме 27 тис. грн, а за реєстрацію платіжної системи, оператором якої є резидент, – 171,5 тис. грн.

Постанова набуває чинності 1 листопада 2023 року, саме з цього дня діятимуть нові тарифи.

administrator

Related Articles