Господарський суд Києва зареєстрував позов про визнання банкрутом МАУ

Київ. 1 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Господарський суд Києва зареєстрував 31 жовтня позов про визнання банкрутом найбільшої до війни української авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (МАУ).

За даними порталу “Судова влада України” з позовом до суду звернулося АТ “Державний експортно-імпортний банк України”.

У справі №910/16870/23 “Про визнання банкрутом” призначено суддю – Івченка А.М.

Крім того, на порталі “Опендатабот” повідомляється про анулювання свідоцтва платника ПДВ пов’язаної з МАУ компанії “Маутехнік”. Свідоцтво №411668610280 анульовано станом на 27 жовтня.

Раніше повідомлялося, що ТОВ “Кепітел Інвестмент Проджект”, акціонер найбільшої до війни української авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (МАУ), з 9 лютого 2023 року припинило повноваження члена наглядової ради Арона Майберга, який обіймав цю посаду протягом 12 років.

Замість Майберга “Кепітел Інвестмент Проджект” у наглядовій раді МАУ тепер представляє Олександр Хмарський, який протягом останніх п’яти років обіймав посади голови департаменту продажу “IT Promotions”, регіонального консультанта “Zesti”, операційного директора “Detailing Avenue”. Представником “Онтобет Промоушінз Лімітед” у наглядовій раді став Герман Клімко, який останні п’ять років був юрисконсультом, менджером із комплаєнсу страхового товариства “Мегаполіс”, юрисконсультом Law Business Consulting, директором Establishment Company.

МАУ також повідомила в системі розкриття інформації в п’ятницю про рішення від 18 серпня минулого року припинити з 18 вересня 2022 року повноваження президента Євгена Дихне у зв’язку із закінченням їхнього трирічного терміну і призначити замість нього на рік заступника гендиректора з економіки та фінансів “Міжнародного аеропорту “Бориспіль” Кирила Звонарьова.

Крім того, збори акціонерів 31 березня цього року з 27 квітня припинили повноваження віцепрезидента з фінансів Євгена Прокоп’єва, який обіймав посаду лише два місяці, і призначили на неї Максима Маневича, який останні п’ять років обіймав посади директора з управління фінансовими ресурсами МАУ, фіндиректора “Одесакабель”.

У лютому джерело в МАУ повідомило агентству “Інтерфакс-Україна”, що віцепрезидентку з фінансів Ганну Борисоннік, яка була до Прокоп’єва віцепрезиденткою із фінансів, на зборах акціонерів наприкінці грудня було призначено на посаду президентки МАУ.

До приходу в МАУ Борисоннік з 1994 до 2017 року працювала в ПриватБанку, співвласником якого до націоналізації був співвласник МАУ Ігор Коломойський.

Ексглава МАУ Євген Дихне повідомляв, що після початку повномасштабного вторгнення в авіакомпанії в “Борисполі” “застрягли” 12 літаків, і ще один в Одесі.

Джерело: https://court.gov.ua/fair/sud5011/

administrator

Related Articles