ЦАХАЛ має можливості вивести з ладу всю мережу тунелів ХАМАС – глава Міноборони Ізраїлю

Київ. 2 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) має засоби знищити всю підземну інфраструктуру угруповання ХАМАС, заявив глава ізраїльського Міноборони Йоав Галант.

“У нас є унікальні рішення, щоб дістатися до всіх тунелів і вивести їх із ладу, і ми готові зробити це”, – наводить “Гаарец” його слова під час відвідування формування спеціального призначення інженерних військ ЦАХАЛ “Яхалом”.

Як додав міністр, він не впевнений, що багато інших армій світу мають подібні можливості в цій сфері, як ЦАХАЛ.

7 жовтня радикальне угруповання ХАМАС, що базується в Газі, здійснило напад на південь Ізраїлю. У відповідь ЦАХАЛ розпочала проведення військової операції проти ХАМАС. У четвер начальник Генштабу ЦАХАЛ генерал-лейтенант Герці Халеві заявив, що ізраїльські військові беруть у кільце місто Газа одразу з кількох напрямків і вже діють у місті.

Минулого тижня The New York Times повідомляло з посиланням на неназваних представників влади арабських і західних країн, що у ХАМАС може бути 35-40 тис. бійців, запаси на три-чотири місяці боїв. При цьому ХАМАС довгий час будувала десятки кілометрів тунелів під сектором, накопичувала там припаси, створювала майстерні для виробництва озброєнь.

administrator

Related Articles