WeWork подала позов про банкрутство, домовилася з кредиторами про скорочення боргу

Київ. 7 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Американський оператор коворкінгового сервісу WeWork Inc. оголосив про банкрутство і має намір провести реорганізацію, щоб поліпшити структуру капіталу.

Компанія подала позов про банкрутство відповідно до статті 11 Кодексу про банкрутство США. Головний виконавчий директор WeWork Девід Толлі заявив, що 90% кредиторів погодилися конвертувати боргові зобов’язання в акції компанії, і це надасть їй змогу скоротити борг на $3 млрд.

Згідно з документами, представленими суду, WeWork володіє активами на суму близько $15 млрд, а її борги становлять $18,6 млрд. Крім того, компанія має заборгованість перед власниками нерухомості з оплати оренди та інших відрахувань на суму близько $100 млн.

У пресрелізі WeWork зазначається, що банкрутство не стосується її підрозділів за межами США і Канади.

Коворкінговий сервіс, вартість якого 2019 року оцінювали в $47 млрд, зіткнувся з кризою через надмірне розширення операцій, зазначає газета The Wall Street Journal. WeWork підписала сотні довгострокових угод про оренду офісних площ на піку ринкової активності, проте багато локацій виявилися неприбутковими.

Проблеми компанії загострилися в період пандемії, вона зазнавала великих збитків і була змушена витратити всі кошти, залучені за останнє десятиліття від ключових інвесторів і банків. У червні цього року WeWork повідомила, що платежі за оренду і виплати відсотків за боргом “з’їдають” приблизно 80% її виторгу.

Найбільшим інвестором WeWork є японська SoftBank Group, Vision Fund, що належить їй, володіє близько 56% акцій коворкінгового сервісу.

Папери WeWork подешевшали на 25% за підсумками торгів у понеділок і зросли в ціні на 39% на додатковій сесії. З початку поточного року їхня вартість впала майже вдвічі.

administrator

Related Articles