UBS зафіксував чистий збиток у III кв. через великі витрати на інтеграцію Credit Suisse

Цюрих. 7 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – UBS Group AG, світовий лідер у сфері управління активами заможних клієнтів, зафіксував чистий збиток у третьому кварталі 2023 року у зв’язку з великими витратами на інтеграцію Credit Suisse.

Як ідеться у пресрелізі банку, його чистий збиток у липні-вересні становив $785 млн порівняно з чистим прибутком у $1,73 млрд за аналогічний період попереднього року.

Квартальний виторг UBS збільшився на 42%, до $11,7 млрд.

Операційні витрати банку злетіли майже вдвічі, до $11,64 млрд, зокрема, витрати на інтеграцію Credit Suisse становили $2 млрд.

Консенсус-прогноз аналітиків, представлений самим банком, передбачав чистий збиток у третьому кварталі на рівні $444 млн, виторг у $11,32 млрд і операційні витрати в $11,7 млрд.

Чистий процентний дохід UBS у минулому кварталі збільшився на 32%, до $2,11 млрд, чистий комісійний дохід – на 35%, до $6,07 млрд.

Виторг глобального підрозділу у сфері управління активами заможних клієнтів підвищився на 21%, головним чином, завдяки консолідації доходів Credit Suisse. Чистий приплив активів клієнтів напряму wealth management становив $22 млрд.

Дохід підрозділу у сфері банківського обслуговування приватних осіб і компаній підскочив у 2,6 раза, у сегменті управління активами – на 46%, в інвестиційно-банківському сегменті – збільшився на 6%.

UBS закрив операцію з купівлі Credit Suisse за 3 млрд швейцарських франків ($3,3 млрд) у червні. Таким чином, третій квартал був першим повним кварталом після її завершення.

У другому кварталі UBS зафіксував рекордний чистий прибуток завдяки разовому доходу, отриманому в результаті придбання Credit Suisse.

Акції UBS додають у ціні 3,3% під час торгів у Цюріху у вівторок. З початку поточного року їхня вартість збільшилася на 31%.

administrator

Related Articles