Швейцарська Global Clearance Solutions відкрила в Україні сервісний центр для обслуговування машин з розмінування

Київ. 9 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – В Україні відкрився центр обслуговування безпілотних швейцарських машин для розмінування компанії Global Clearance Solutions (GCS), повідомляється на сайті компанії.

Згідно з повідомленням, сервісний центр працюватиме в Києві. Він консультуватиме українських фахівців і допомагатиме їм з обслуговуванням і ремонтом машин для розмінування GCS-200 і GCS-100, які використовує Державна служба з надзвичайних ситуацій та агрохолдинг “Нібулон”.

“Наша майстерня здатна розмістити кілька машин GCS-200, які ідеально підходять для усунення вибухонебезпечних предметів на сільськогосподарських угіддях і забезпечення ремонту таких об’єктів інфраструктури, як електроопори й відновлення життєво важливого енергопостачання для цивільного населення. Тут також є місце для меншої машини GCS-100”, – наводить GCS слова керівника відділу сервісного й технічного обслуговування Фабіана Клаузера.

За інформацією GCS, раніше машини для розмінування ремонтували фахівці компанії за допомогою мобільної майстерні. За день одна керована дистанційно GCS-200 може очистити від вибухонебезпечних предметів площу розміром з футбольне поле.

Як повідомлялося, “Нібулон” отримав першу таку платформу на початку жовтня 2023 року. Загалом для підприємства замовлено чотири такі машини. Цей проєкт фінансує Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і Німецький державний банк розвитку (KFW DEG).

Крім того, Державній службі з надзвичайних ситуацій передано дві машини від Канади.

Керівництво GCS заявило про наміри протягом року поставити в Україну близько 20 машин для розмінування.

Джерело: https://gcs.ch/news-and-stories/2023/11/9/to-support-our-clients-gcs-has-established-a-dedicated-service-amp-maintenance-workshop

administrator

Related Articles