Комунікація з Китаєм непроста – Єрмак

Київ. 10 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Глава Офісу президента Андрій Єрмак визнав, що комунікація з Китаєм “непроста”.

“Непроста. Але були дві дуже хороших розмови у президента і лідера Китаю. Ми працюємо над цими відносинами”, – сказав він в інтерв’ю Наталії Мосійчук, оприлюдненому в п’ятницю на її YouTube-каналі.

Він вважає, що надалі Китай братиме участь у зустрічах радників щодо Формули мру. “Тут вони надіслали офіційного листа, що цього разу вони не зможуть узяти участь. Але все-таки я вважаю, що вони братимуть у цьому участь”, – сказав Єрмак.

На жаль, сказав він, “у минулому багато чого було, що призвело до того, що відносини сьогодні такі, які вони є. Ми точно працюємо над тим, щоб вони були кращими”.

“Китай – великий гравець сьогодні. Але є дуже багато аргументів, які я вважаю дуже сильними для того, щоб наші відносини стали набагато кращими. Я думаю, що найближчим часом ми будемо бачити таку дуже позитивну тенденцію”, – зауважив глава Офісу президента.

“Я вважаю, що дуже важливо, щоб відбулася зустріч між президентом Зеленським і лідером Китаю. Ми працюємо над цим”, – сказав Єрмак.

“Є завдання від президента для того, щоб ми справді зробили все необхідне, щоб найближчим часом наш президент мав особисті зустрічі з лідерами так званого Глобального Півдня, який включає і Китай, і Індію, і Бразилію, і так далі. І дуже важливо, щоб урешті-решт відбулися візити нашого президента до цих країн”, – наголосив він.

administrator

Related Articles