Richemont у I фінпівріччі збільшила виторг на 6%, гірше за прогноз

Цюрих. 10 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Швейцарський виробник ювелірних виробів Compagnie Financiere Richemont SA у першому півріччі 2024 фінансового року збільшив виторг на 6%, що виявилось гіршим за очікування експертів.

Як повідомляють у пресрелізі компанії, виторг у квітні-вересні становив 10,221 млрд євро проти 9,676 млрд євро за аналогічний період роком раніше. Без урахування зміни курсів обміну валют показник зріс на 12%.

Операційний прибуток знизився на 2% – до 2,655 млрд євро.

Аналітики, яких опитало FactSet, у середньому прогнозували виторг на рівні 10,34 млрд євро, операційний прибуток – 2,88 млрд євро.

Чистий прибуток Richemont у першому фінпівріччі становив 1,505 млрд євро порівняно з чистим збитком у 766 млн євро минулого року.

У Європі продаж підвищився на 3%, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні – на 14%, в Японії – на 2%. Тим часом у Північній і Південній Америці він знизився на 4%.

Виторг ключового бізнес-сегмента Jewellery Maisons піднявся на 10%, тоді як у сегменті Specialist Watchmakers – зменшився на 3%.

Роздрібний продаж компанії збільшився на 9%, оптовий – на 1%. При цьому онлайн-продаж зменшився на 7%.

Котирування акцій Richemont падають на 6,2% під час торгів у п’ятницю. За останні три місяці ринкова вартість компанії знизилася на 19%, за останні 12 місяців – на 10,7%.

Міжнародна корпорація Richemont об’єднує такі бренди, як Cartier і Van Cleef & Arpels, Jaeger-LeCoultre, Piaget, IWC Schaffhausen, Baume & Mercier, Vacheron Constantin, Montblanc, dunhill і Chloe.

administrator

Related Articles