Агентству відновлення передано ще чотири пункти пропуску в Закарпатській області

Київ. 15 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури отримало у свою сферу відповідальності від Державної митної служби ще чотири автомобільні пункти пропуску (ПП) через державний кордон – у Закарпатській області, повідомила пресслужба відомства у вівторок у фейсбуці.

Зазначається, що йдеться про два пункти на українсько-угорському кордоні (“Косино-Барабаш”, “Дзвінкове-Лонья”) і по одному – на українсько-румунському (“Солотвино-Сігету Мармацієй”) та українсько-словацькому кордонах (“Малий Березний-Убля”).

“Наразі Служба відновлення в Закарпатській області готує тендери на утримання цих пунктів пропуску. Очікуємо передачі ще 4 ПП на Закарпатті”, – ідеться в повідомленні відомства.

Крім того, агенція відновлення планує будівництво та відкриття нових ПП для поліпшення транспортного сполучення з країнами ЄС і Молдовою та опікується створенням єдиного дизайн-коду для всіх ПП.

Раніше Агентство відновлення отримало в підпорядкування 19 пунктів пропуску, а загалом має отримати 29.

Як повідомлялося, Агентство відновлення було визначено центральним органом виконавчої влади, що реалізує політику з питань розвитку, будівництва, ремонту, обладнання та модернізації пунктів пропуску через держкордон для автомобільного транспорту.

Пункти пропуску, розташовані на окупованих територіях або в зоні бойових дій, будуть передані на баланс Агентства після звільнення територій і скасування воєнного стану.

Джерело: https://www.facebook.com/agency.for.restoration/posts/pfbid02MjsjRKaCjJ384n6FcTodiesZZ8gemdMSUUmofXVCc3iwcpPXfaovR298Gm8ZSJTMl

administrator

Related Articles