Генштаб ЗСУ: Протягом доби відбулося 58 бойових зіткнень, ворог завдав 4 ракетних і 29 авіаційних ударів

Київ. 15 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Протягом доби відбулося 58 бойових зіткнень, найбільш активні наступальні дії ворог вів на мар’їнському (19 атак) і авдіївському (17 атак) напрямках, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України про обстановку станом на 18:00 середи.

“Протягом доби відбулося 58 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 4 ракетних та 29 авіаційних ударів, здійснив 46 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах”, – йдеться в повідомленні Генштабу ЗСУ у фейсбуці.

Загалом, як випливає з повідомлення Генштабу, за підсумками доби артилерійських і мінометних обстрілів росіян зазнали 146 населених пунктів України.

Як повідомляє Генштаб, РФ укотре атакувала Україну, застосувавши зенітні керовані ракети С-300 по об’єктах цивільної інфраструктури міста Селидове Донецької області та Запоріжжя. “Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали понад 20 приватних житлових будинків, 7 багатоповерхівок та інша цивільна інфраструктура”, – зазначається в повідомленні.

Як наголошує Генштаб, оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Повідомляється, що на лиманському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії біля Надії Луганської області. Завдав авіаційних ударів у районах Серебрянського лісництва Луганської області та Спірного Донецької області. Від ворожих артилерійських і мінометних обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів.

На бахмутському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів штурмові дії біля Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Під артилерійським і мінометним вогнем опинилися понад 20 населених пунктів.

На авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії на схід від Новокалинового, Авдіївки та Первомайського Донецької області, де Силами оборони відбито 17 атак. Завдав авіаційного удару поблизу Олександрополя Донецької області.

“На Мар’їнському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут наші воїни відбили 19 атак”, – йдеться в повідомленні Генштабу.

На шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії у Пречистівки та Старомайорського Донецької області. Завдав авіаційного удару поблизу Вугледара Донецької області. Артилерійським і мінометним обстрілам піддалися близько 10 населених пунктів.

На запорізькому напрямку противник вів безуспішні штурмові дії поблизу Новодарівки Запорізької області. Артилерійським і мінометним обстрілам піддалися понад 30 населених пунктів. На херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали Херсон і ще 9 населених пунктів.

Як повідомляє Генштаб, на куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки, Іванівки Харківської області, де наші воїни відбили 7 атак. Під артилерійським і мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів.

На волинському та поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. На сіверському та слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ. Артилерійських і мінометних обстрілів ворога на цьому напрямку зазнали близько 30 населених пунктів.

“Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога уздовж усієї лінії фронту”, – зазначає Генштаб.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid02Smo1f3ynFwTzH3GF2UAngwzYJYDyZ5e9xoiwjAiwUMLFkMe675WrKHE4DGYiVvZUl

administrator

Related Articles