Marsh McLennan співпрацює з урядом України, банками й страховиками для забезпечення ефективного страхування чорноморського зерна

Лондон. 16 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Marsh McLennan спільно з урядом України, Експортно-кредитним агентством України, Укрексімбанком, Укргазбанком і DZ Bank 15 листопада оголосила про запуск нового механізму – “Єдність” (Unity) – для забезпечення доступу до страхування, підтримки експорту й інших основних продуктів харчування в усьому світі з чорноморських портів України.

Як повідомляється на сайті Marsh, за підтримки страховиків, що працюють у Lloyd’s у Лондоні, Unity виділила $50 млн у вигляді страхування каско та окремого захисту й відшкодування (P&I) цивільних ризиків. Укрексімбанк і Укргазбанк надають резервні акредитиви, кожен з яких буде підтверджений DZ Bank. Глобальна юридична фірма Norton Rose Fulbright надасть консультативні послуги.

Як і у випадку з механізмом As One, запущеним для страхування в рамках нинішньої Чорноморської зернової ініціативи в липні 2022 року, Marsh розширить новий механізм Unity для клієнтів зареєстрованих брокерів Lloyd’s of London, щоб забезпечити фінансову підтримку гуманітарного зростання і продовження ланцюжка поставок і глобальної продовольчої безпеки.

“Marsh McLennan прагне мобілізувати наш унікальний досвід для підтримки глобальної продовольчої безпеки й стабільності. Запуск цієї страхової системи надає особливу допомогу країнам, що розвиваються та які купують більшу частину українського зерна, а також допомагають Україні в її майбутніх зусиллях з відновлення та реконструкції. Завдяки цим зусиллям ми як компанія беремо на себе завдання – дати нашим суспільствам і клієнтам упевненість у процвітанні”, – сказав президент і головний виконавчий директор Marsh McLennan Джон Дойл.

“Запуск об’єкта “Єдність” дасть змогу Україні забезпечити життєво важливе постачання продовольства у світі, водночас підтримуючи українську світову економіку й зберігаючи Чорне море відкритим для міжнародної торгівлі. Це партнерство між урядом України, Marsh McLennan і лондонським Lloyd’s є ознакою довіри до нашої економіки й до того, що Україна відкрита для бізнесу”, – зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами глобального керівника відділу морського транспорту, вантажних перевезень і логістики Marsh Маркуса Бейкера, створення цього державно-приватного партнерства, у якому страховики працюватимуть у тандемі з урядом України та його банками, прискорить термінове відновлення життєво важливого експорту зерна в умовах наслідків цього жорстокого конфлікту, що тривають. Унікальна структура Unity дасть змогу андеррайтерам оцінювати ризики на більш доступному рівні, ніж останніми місяцями.

Marsh McLennan – провідна компанія у світі з надання професійних послуг у сфері ризиків, стратегії та персоналу.

administrator

Related Articles