Керівництво "ArcelorMittal Кривий Ріг" проводить переговори з профспілками про оновлення колдоговору до кінця поточного року

Київ. 17 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Керівництво Криворізького гірничо-металургійного комбінату ПАТ “ArcelorMittal Кривий Ріг” (АМКР, Дніпропетровська обл.) проводить переговори з профспілковими організаціями підприємства щодо оновлення колективного договору, який завершує свою дію 1 січня 2024 року.

“В “ArcelorMittal Кривий Ріг” діє колективний договір, ухвалений на конференції трудового колективу наприкінці 2006 року. Термін дії цього договору закінчується 1 січня 2024 року. Тому зараз наше підприємство розпочало колективні переговори між адміністрацією та профспілками, які до кінця цього року можуть узгодити зміни до колективного договору та подовжити термін дії його оновленої редакції”, – повідомляють в інформації компанії в корпоративній газеті АМКР “Металург”.

При цьому уточнено, що необхідність змін давно назріла, тож упродовж дії колдоговору до нього вже було внесено 48 змін і доповнень, низка пунктів і доповнень втратили свою актуальність, деякі норми було частково або повністю визнано судом недійсними, також є норма, яка суперечить закону.

У публікації зазначається, що під час переговорів керівництво компанії відкрито вносить свої пропозиції – які зміни важливо обговорити з профспілками і разом знайти оптимальне рішення. Зокрема, у зв’язку з неможливістю функціонування низки соціальних об’єктів протягом тривалого часу запропоновано перерозподілити кошти, передбачені на їхнє утримання, для часткової компенсації витрат працівників на самостійно організований відпочинок (зокрема, дитячий).

Також є пропозиція переглянути принцип нарахування винагороди за результатами роботи за рік. Адміністрація пропонує на розгляд прозору та справедливу систему нарахування “13-ї зарплати” на основі досягнень підприємства. При цьому необхідно враховувати форс-мажорні обставини через війну чи економічну кризу.

Що стосується Галузевої угоди гірничо-металургійного комплексу України на 2011-2012 рр., то компанія долучилася до неї і підтверджує виконання поточних зобов’язань. Надалі, у разі зміни редакції документа, питання приєднання до неї обговорюватимуть.

“Підприємство забезпечило участь своїх представників у колективних переговорах, і ми робимо все можливе, щоб підписати узгоджений з профспілкою документ наприкінці року. У разі, якщо з будь-яких причин зміни до колдоговору до початку наступного року не будуть узгоджені, адміністрація продовжить виконувати всі умови чинного колдоговору в рамках законодавства, доки сторони не домовляться. Адміністрація готова відкрито обговорювати всі варіанти внесення змін в інтересах співробітників”, – резюмується в інформації компанії.

Раніше, до війни, адміністрація АМКР і профспілкові організації підприємства конфліктували з деяких питань, зокрема щодо підвищення зарплат.

На меткомбінаті діє 11 профспілок.

“ArcelorMittal Кривий Ріг” – найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури та катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом “ArcelorMittal Кривий Ріг” і низкою малих компаній, зокрема, ПАТ “ArcelorMittal Берислав”.

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ “Криворіжсталь” на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн за стартової ціни 10 млрд грн, після чого меткомбінат був перейменований на “Mittal Steel Кривий Ріг”, пізніше – на “ArcelorMittal Кривий Ріг”.

Джерело: https://t.me/ArcelorMittal_Ua

administrator

Related Articles