Заступник міністра оборони представив західним партнерам концепцію щодо інтеграції F-16 у загальну систему Сил оборони України

Київ. 20 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк на конференції за участю західних партнерів у Копенгагені представив концепцію, метою якої є організація всебічного забезпечення безперервного процесу інтеграції багатоцільового літака F-16 у загальну систему Сил оборони України.

“На крок ближче до інтеграції F-16 в Україні. Взяв участь у конференції за участю західних партнерів у Копенгагені (Данія), де представив концепцію — спеціально створеної при Міністерстві оборони України структури, основною метою якої є організація всебічного забезпечення неперервного процесу інтеграції багатоцільового літака F-16 у загальну систему Сил оборони України”, – написав Павлюк на своїй сторінці у фейсбуці.

Він поінформував, що програма матиме два етапи розгортання: “Швидкий трек”, розрахований до кінця 2024 року; “Масштабування”.

Так, основними напрямами роботи стануть: підтримка і розвиток інфраструктури аеродромів (авіаційних баз); всебічний захист аеродромної інфраструктури, включно із системою ППО; відбір та навчання льотного складу та іншого авіаційного персоналу; підтримка життєвого циклу літаків і логістичний супровід; міжнародна комунікація та інші юридичні, фінансові, безпекові та адміністративні функції.

Заступник міністра наголосив, що розвиток спроможностей тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ, а разом із цим і переозброєння авіаційних бригад – один із ключових пріоритетів.

“Станом на листопад 2023 року за сприяння іноземних експертів в Україні продовжується оцінка аеродромів для багатоцільових винищувачів, а перші українські льотчики та інженери продовжують навчання на F-16, яке розпочалося у серпні цьогоріч. Дякую військово-політичному керівництву держав-партнерів за підтримку та допомогу!” – підсумував Павлюк.

Джерело: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0McEa917r3qVLiJBcbKSEo11CXY6ErMcNBB3zQSJNYy9CYg7G9hjVRNautNRDndLtl&id=100023164954477&paipv=0&eav=AfbciEuewFfszdu-7IUAMftJyLSHTOsM3VBiWjkfaIQ7zozUYD3Vr_nzlrJkJGqrzRQ&_rdr

administrator

Related Articles