Флот УПД виконав перший рейс із транспортування європейського зерна Середнім Дунаєм

Київ. 21 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Перші каравани Українського дунайського пароплавства (УДП) з європейським зерном готуються до розвантаження в Констанці, повідомила компанія.

“Пілотні рейси були складними, адже збіглися з періодом мілководдя. Тим не менш навіть за таких умов новий логістичний маршрут виявився успішним”, – написала пресслужба УПД у телеграм-каналі.

Згідно з повідомленням, тривалість рейсів на Середній Дунай становила близько місяця. Каравани забирали в Україні руду, доставляли її до Смедерево (Сербія), розвантажувалися, замивалися, піднімалися до Угорщини, де завантажували зерно й вирушали назад до румунської Констанци.

“Рентабельність рейсів нас цілком задовольняє. На відміну від “старого УДП” “новий УДП” працює напряму з власниками вантажу – одним з найбільших металургійних комбінатів Європи та великим міжнародним зернотрейдером. Крім того, протягом усього рейсу в онлайн-режимі контролюються витрата палива та дотримання рейсового завдання”, – розповіли в держкомпанії.

У держкомпанії підрахували, якщо каравани УДП зможуть працювати в режимі 24/7. Це приблизно на тиждень скоротить час обертання каравану, що збільшить рентабельність рейсів ще на 20%. Робота в режимі 24/7 вимагає наявності в екіпажі трьох судноводіїв із дипломами категорії “С”. Попри хронічний дефіцит судноводіїв на Дунаї, УПД уже змогло сформувати такі команди.

“Флот УДП допоміг державі в критичний момент блокади одеських портів. Продовжуємо заробляти для бюджету країни валютну виручку, але тепер за довгостроковими контрактами на Середньому Дунаї”, – резюмували в УДП.

Джерело: https://t.me/udp_official/619

administrator

Related Articles