Ставки за іпотекою в США опустяться нижче за 7% до квітня 2024 р. – експерти

Київ. 29 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Середні ставки за іпотечними кредитами в США терміном на 30 років опустяться нижче за 7% до квітня наступного року й становитимуть 6,8% у 2024 році загалом, прогнозують аналітики Realtor.com.

“Ситуація для покупців, яких виштовхували з ринку високі ціни, стане трохи легшою, – сказала старший економіст компанії Даніель Гейл. – Будинки, як і раніше, коштують дорого, але замість того щоб ставати ще дорожчими, вони почнуть дешевшати”.

Ставки за 30-річною іпотекою станом на 22 листопада становили 7,29%, за даними державної іпотечної корпорації Freddie Mac, що є мінімумом з кінця вересня. Раніше вони перевищували 8%.

У період з 2013-го до 2019 року середні ставки за іпотекою в Сполучених Штатах були біля позначки в 4%. Ринок навряд чи повернеться до того рівня в осяжному майбутньому, попередила Гейл.

Аналітики Realtor.com очікують, що ціни на житлову нерухомість у США знизяться на 1,7% у 2024 році. Зниження, як очікується, розпочнеться в травні наступного року.

Найрізкіше падіння цін прогнозується в Остіні, столиці Техасу, – на 12,2% проти показників 2023 року. У Сент-Луїсі та Спокані (штат Вашингтон) будинки подешевшають більш ніж на 10%, вважають аналітики.

administrator

Related Articles