Кабмін схвалив спільний з ЮНІСЕФ проєкт із виплати додаткової допомоги малозабезпеченим багатодітним сім'ям у восьми прифронтових районах трьох областей

Київ. 1 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів схвалив спільний з ЮНІСЕФ проєкт із виплати додаткової допомоги малозабезпеченим багатодітним сім’ям у восьми прифронтових районах Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграмі, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в п’ятницю.

Зокрема, схвалено пропозицію Міністерства соціальної політики щодо реалізації за участю Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) спільного проєкту з додаткових заходів із соціальної підтримки малозабезпечених сімей з дітьми.

Встановлено, що в рамках реалізації спільного проєкту право на отримання додаткової одноразової грошової допомоги за рахунок коштів ЮНІСЕФ матимуть сім’ї з дітьми, які живуть у восьми прифронтових районах Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей і у складі яких є дитина з інвалідністю віком до 18 років або багатодітні з дітьми до 18 років.

Передбачено, що надання грошової допомоги здійснюється за умови отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Отже, виплата грошової допомоги за рахунок коштів ЮНІСЕФ здійснюватиметься одноразово з розрахунку за три місяці розміром 3 600 грн на місяць на кожного члена сім’ї одержувача державної соцдопомоги та 6 660 грн на кожну дитину – одержувача державної соцдопомоги.

Джерело: https://t.me/tmelnychuk/3604

administrator

Related Articles