ФДМ виставив на приватизацію ДП "ТВК" біля Одеси за 104,1 млн грн

Київ. 4 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Фонд держмайна України виставив на приватизаційний аукціон єдиний майновий комплекс ДП “ТВК” (у народі – “7-й кілометр”) біля Одеси зі зниженою стартовою ціною в 104,1 млн грн.

Як повідомила пресслужба фонду, до лота входить 39 одиниць нерухомості, розташовані за 7 км від Одеси в смт Авангард. Загальна площа приміщень, призначених під складсько-торговельну діяльність, становить 35 тис. кв. м.

За даними ФДМ, чистий прибуток підприємства за 9 міс. 2023 року становить 6,5 млн грн, при цьому поточна кредиторська заборгованість – 12,2 млн грн. До суми боргів також входить заборгованість із зарплати (6 тис. грн), податок на землю (86,8 тис. грн), податок на нерухомість (16,5 тис. грн), неоплачене відрахування частини чистого прибутку держпідприємства (1,4 млн грн).

Згідно з умовами приватизації, новий власник підприємства має погасити заборгованості протягом дев’яти місяців після купівлі активу, а також зберегти протягом цього періоду робочі місця співробітників.

Аукціон зі зниженням стартової ціни призначено на 7 грудня.

Згідно з оприлюдненим інформаційним повідомленням про аукціон із приватизації ДП “ТВК” від 3 листопада 2023 року, стартова ціна на первинному аукціоні становила 208,2 млн грн.

Джерело: https://privatization.gov.ua/product/yedynyj-majnovyj-kompleks-derzhavnogo-pidpryyemstva-tvk/

administrator

Related Articles