Понад 3 тис. працівників підприємств "Метінвесту" Кривого Рогу і 700 "Каметсталі" служать у лавах ЗСУ

Київ. 6 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Понад 3 тис. працівників підприємств “Метінвесту” Кривого Рогу, здебільшого Північного і Центрального гірничо-збагачувальних комбінатів (Північний ГЗК і ЦГЗК, Кривий Ріг Дніпропетровської обл.), служать у лавах Збройних сил України, захищаючи батьківщину, повідомляється на сайті компанії.

З криворізьких ГЗК “Метінвесту” пішли на фронт понад три тисячі професіоналів, проте частина з них через поранення або непереборні обставини повернулася додому і на роботу. Як наголошується в повідомленні, тепер Золоту зірку “Метінвесту” вручають не тільки за високі трудові досягнення, а й за героїзм, виявлений на фронті. Найвищу нагороду компанії два роки поспіль на Інгулецькому ГЗК присвоюють захисникам.

В іншому пресрелізі констатується, що завод “Каметсталь” продовжує підтримувати захисників і напередодні Дня ЗСУ та Міжнародного дня волонтера. Співробітники комбінату знову надали військовослужбовцям волонтерську допомогу.

Нині в лавах ЗСУ служать понад 700 каметсталівців, підприємство забезпечує їх бронежилетами та іншим захисним обмундируванням, підтримує їхні сім’ї. Ті, хто повернулися на “Каметсталь” після демобілізації, розпочали роботу в металургійних і коксохімічних підрозділах і займаються волонтерською діяльністю.

ПівнГЗК і ЦГЗК входять до групи “Метінвест”. Основними акціонерами “Метінвесту” є група СКМ (71,25%) і “Смарт-холдинг” (23,75%), які спільно керують компанією.

Джерела:

https://metinvest.media/ua/page/do-zbro-za-svo-blshe-troh-tisyach-metnvestvcv-z-krivogo-rogu-stali-do-lav-zsu

https://www.facebook.com/kametstal

administrator

Related Articles