Макрон: Франція підтримає пропозицію розпочати переговори з Україною щодо вступу до ЄС

Париж. 11 грудня. ІНТЕРФАКС – Французький президент Еммануель Макрон підтвердив у неділю українському колезі Володимиру Зеленському підтримку Францією на саміті ЄС 14-15 грудня пропозиції щодо початку переговорів про вступ України до Євросоюзу, пише Le Figaro.

Видання повідомляє з посиланням на Єлисейський палац, що під час телефонної розмови Макрон привітав ухвалення українським парламентом 8 і 9 грудня “кількох важливих законодавчих текстів, що стосуються, зокрема, прав національних меншин, судової реформи й боротьби з корупцією”.

“Україна у такий спосіб демонструє свою рішучість без зволікання відреагувати на рекомендації, надані їй Європейською комісією”, – зазначила канцелярія французького лідера.

На засіданні Європейської Ради в Брюсселі 14-15 грудня глави держав і урядів країн ЄС мають висловитися щодо питання про початок переговорів стосовно приєднання України до Європейського Союзу. Консенсус щодо цього пункту порядку денного наразі, нагадує Le Figaro, блокує прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який повторив свою думку про неготовність України до перемовин під час зустрічі з Макроном у Парижі 7 грудня.

administrator

Related Articles