На Рівненщині незаконно видобували бурштин, вилучено понад 100 кг каменю – прокуратура

Київ. 11 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці викрили групу зловмисників, які займалися в Рівненській області незаконним видобутком бурштину на території заповідного комплексу, повідомляють в Офісі генерального прокурора України.

“Сарненська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконних дій з бурштином на території Сарненського району (ч. 2 ст. 240-1 КК України)”, – повідомляється в телеграм-каналі відомства в понеділок.

За даними слідства, незаконний видобуток бурштину здійснювали на території природно-заповідного фонду в Сарненському районі. “Пізніше “сонячне” каміння перевозили на територію Рівненського району для його подальшої реалізації”, – уточнюють у прокуратурі.

Правоохоронці провели 17 обшуків на території Сарненського та Рівненського районів у житлових, нежитлових приміщеннях і транспортних засобах осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності.

У повідомленні зазначається, що за результатами проведених обшуків виявлено та вилучено понад 100 кг каміння бурштину-сирцю різних фракцій, засоби його видобутку, а також телефони, чорні записи та інші докази незаконного промислу.

Наразі призначено гемологічну експертизу, також вирішують питання арешту вилученого майна. Досудове розслідування здійснює Нацполіція України.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/19713

administrator

Related Articles