РА IBI-Rating підтвердило АСК "ІНГО" рейтинги фінстійкості на рівні "uaAAifr"

Київ. 13 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило рейтинг фінансової стійкості страхової компанії АТ “СК “ІНГО” (Київ) на рівні “uaAAifr” із прогнозом “у розвитку”, повідомляється в пресрелізі РА.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від компанії, зокрема: фінансова звітність за 2020 – третій квартал 2023 рр., інша внутрішня інформація, а також інформація із відкритих джерел, що вважається достовірною.

Обсяг отриманих валових страхових премій СК “ІНГО” за підсумками дев’яти місяців 2023 року становив 2 млрд грн, що на 65% більше показника аналогічного періоду минулого року. Завдяки укладенню нових договорів із корпоративними клієнтами одна з найбільших частин у структурі портфеля (близько 27%) займає медичне страхування. Внески з транспортного страхування (КАСКО, ОСЦПВ, “Зелена картка”) становлять 42,7% портфеля, страхування майна та вантажів – 6% і 7% відповідно.

За цей період обсяг здійснених страхових відшкодувань становив 822,6 млн грн, що на 68% більше за аналогічний період минулого року. Основна частка виплат здійснюється за договорами добровільного страхування – близько 78% усіх виплат.

Рівень чистих страхових виплат збільшився порівняно з початком поточного року з 42,9% до 45,3% станом на 1 жовтня 2023 року, що зумовлено зростанням збитковості медичного та автострахування.

Чистий прибуток компанії за підсумками дев’яти місяців цього року становив 200,1 млн грн, що вдвічі більше за показник аналогічного періоду минулого року.

АТ “СК “ІНГО” працює на страховому ринку України понад 28 років, надає послуги з 29 видів страхування (18 видів добровільного та 11 видів обов’язкового страхування).

У лютому 2017 року, згідно з розпорядженням Нацкомфінпослуг, було зареєстровано небанківську фінансову групу “ІНГО”. До неї увійшли АТ СК “ІНГО” і АТ “СК ІНГО Життя”. Кінцевим бенефіціаром компанії виступає Олександр Ярославський.

administrator

Related Articles