Біля станції "Академік Вернадський" з'явилися перші пташенята пінгвінів – НАНЦ

Київ. 18 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Біолог 28 Української антарктичної експедиції Сергій Глотов виявив перших вісім пташенят субантарктичних пінгвінів цього року, повідомляють на сторінці Національного антарктичного наукового центру України у фейсбуці.

“Нині із перших відкладених на початку листопада 11 яєць народилося 8 малюків. Є родини, в яких вилупилося вже по два пінгвіненяти, а є такі, де одне дитинча ще очікує на появу брата чи сестри”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначив інший біолог 28 УАЕ, Вадим Ткаченко, “у найближчі кілька місяців на нашому острові очікується справжній бебі-бум”, адже наразі на ньому гніздиться рекордна кількість субантарктичних пінгвінів – понад 5,3 тис. Біологи нарахували в їхніх гніздах 4,8 тис. яєць.

“Звісно, успішність вилуплення залежатиме від різних чинників, зокрема кількості снігу та активності хижаків, але припускаємо, що на Новий рік біля Вернадського буде дуже багато пінгвінів і пінгвіненят”, – сказав Ткаченко.

Джерело: https://www.facebook.com/AntarcticCenter/posts/pfbid0K6zzfvMDYXdfZ6VVTYt4938ASmKX19teaiBHETvNz9SwuQwzP4e4GSKCrKBdQ1kul

administrator

Related Articles