Британське управління морських торговельних операцій: стався вибух біля судна в Червоному морі

Єрусалим. 18 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Управління морських торговельних операцій Сполученого Королівства (UKMTO) у понеділок отримало дані, що біля судна в Червоному морі зафіксовано вибух, повідомляє The Times of Israel.

Інцидент стався приблизно за 48 км від узбережжя Ємену. Інформації про постраждалих і збитки поки що не надходило. За інформацією UKMTO, триває розслідування інциденту. Назву корабля і його власника не зазначено.

Раніше єменські повстанці пообіцяли, що нападатимуть на всі судна в Червоному морі, які прямують до Ізраїлю, незалежно від того, хто ними володіє. Після цього повідомлялося про кілька атак на судна в Баб-ель-Мандебській протоці та Червоному морі.

Минулого тижня данська транспортно-логістична компанія A.P. Moeller – Maersk оголосила про припинення проходження своїх суден через Червоне море. Німецька компанія Hapag-Lloyd теж заборонила своїм суднам заходити в Червоне море після того, як у п’ятницю її вантажне судно Al Jasrah, що йшло під прапором Ліберії, загорілося від удару з контрольованого хуситами району Ємену. В суботу швейцарська судноплавна компанія Mediterranean Shipping Company (MSC) і французька судноплавна компанія CMA CGM оголосили про рішення призупинити проходження суден через Суецький канал.

Тим часом видання The War Zone із посиланням на представника Пентагону повідомляло, що під час близькосхідного турне, яке розпочалося в неділю, міністр оборони США Ллойд Остін оголосить про плани проведення операції “Вартовий процвітання” (Operation Prosperity Guardian) за участю багатонаціональних сил із протидії загрозам із боку єменських заколотників.

Напередодні видання Politico, посилаючись на інформоване джерело, стверджувало, що авіаносна ударна група ВМС США на чолі з атомним авіаносцем Dwight Eisenhower прибула в район Аденської затоки на південь від Ємену для підтримки американських заходів у відповідь на атаки повстанців.

administrator

Related Articles