RegioJet прийняла всі суттєві умови "Укрзалізниці", очікує укладення договору

Київ. 18 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Чеська компанія RegioJet прийняла всі суттєві умови АТ “Укрзалізниця” (УЗ) і готова до запуску потягів за маршрутом Прага-Чоп-Прага, повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” у пресслужбі RegioJet.

“Компанія RegioJet повністю готова до початку курсування потягів за маршрутом Прага-Чоп-Прага. Наразі ми очікуємо укладення договору з боку “Укрзалізниці”. Всі суттєві умови прийнято”, – повідомили в компанії.

Раніше голова правління “Укрзалізниці” Євген Лященко висловив сподівання на те, що потяг Прага-Чоп-Прага спільно з чеською компанією RegioJet вдасться запустити до кінця цього року. Він також повідомив, що в переговорах із компанією виникли складнощі. Зокрема, за словами голови “Укрзалізниці”, чеська компанія хоче дещо кращі умови комерційні.

Лященко також уточнив, що дедлайн завершення переговорів із компанією – до кінця року.

Як повідомлялося, “Укрзалізниця” анонсувала запуск потягу з Чопа до Праги в партнерстві з RegioJet із середини листопада.

Власник RegioJet Радім Янчура в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” повідомив, що рейс “Чоп-Прага” міститиме три вагони на 140 місць, із них 80 місць у спальних вагонах, 60 – у вагонах із місцями для сидіння.

За його словами, ціна квитка буде біля EUR25. У його вартість входитиме безоплатна вода, кава, доступ до Wi-Fi. Час у дорозі становитиме 13 годин 30 хвилин, включно з паспортним контролем на словацькому кордоні.

Вагони з Чопа прямуватимуть у складі поїзда “Прага-Кошице”, який складається з 18 вагонів. Пасажири будуть забезпечені сніданком і вечерею.

Янчура уточнив, що RegioJet отримуватиме доходи від перевезень, але вноситиме для “Укразалізниці” плату за доступ до інфраструктури.

administrator

Related Articles