ПриватБанк за два роки планує наростити частку платежів через застосунок Terminal уп'ятеро

Київ. 19 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Державний ПриватБанк (Київ) має намір у 2024-2025 роках наростити частку платежів через застосунок Terminal із 4% до 20%, повідомив керівник напряму торговельного еквайрингу держбанку Сергій Макаренко в понеділок на заході “Два роки інновацій ПриватБанку і Visa на підтримку малого та середнього бізнесу”.

“Ми для себе вже поставили мету … до кінця 2025 року … вийти на обсяг 20% від нашої загальної мережі POS-терміналів. Це крутий показник, тому що зараз він коливається, якщо ми говоримо про активну мережу, десь під 4%”, – сказав банкір.

Застосунок Terminal встановлює продавець у смартфоні, він дає змогу приймати безконтактно оплату та має програмне забезпечення для фіскалізації чеків, декларована цільова аудиторія – малий і мобільний бізнес. На відміну від POS-терміналів, стягується лише комісія за еквайринг 1,3% без абонплати.

На заході було заявлено про імплементацію безконтактних платежів через Terminal у маршрутних таксі столиці та Київської області. Зокрема, така послуга вже доступна у 20 автобусах маршруту №368 м. Контрактова – Боярка, 18 автобусах маршруту №820 м. Контрактова – Вишневе та 10 автобусах маршруту №805 м. Вокзальна – Вишневе.

За словами Макаренка, обсяг транзакцій перевищує 350 млн грн на місяць, тоді як середній чек коливається від 298 грн до 560 грн. Він уточнив, що оплати з iPhone з операційною системою iOS ідуть біля максимальної межі середнього чека.

За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2023 року ПриватБанк за розміром активів посідав перше місце (798,78 млрд грн) серед 63 банків, що діяли в країні, і друге – за кількістю відділень (1131).

administrator

Related Articles