ФРС домоглася прогресу в уповільненні інфляції в США, але знижувати ставки зарано – голова ФРБ Річмонда

Нью-Йорк. 19 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Федеральна резервна система (ФРС) домоглася гарного прогресу в уповільненні інфляції в США, однак говорити про зниження відсоткових ставок поки що рано, вважає президент Федерального резервного банку (ФРБ) Ричмонда Том Баркін.

“Я думаю, можна визнати, що надходять дуже хороші дані”, – сказав він у відеоінтерв’ю Yahoo Finance, маючи на увазі деякі останні звіти, які засвідчили ослаблення темпів зростання економіки й уповільнення інфляції.

Проте, наголосив Баркін, передчасно починати планувати перше зниження ставок. Він зазначив, що інфляція, як і раніше, перевищує цільовий показник ЦБ у 2% і залишається більш стійкою, ніж очікувалося. “Ми ще не закінчили з інфляцією”, – сказав голова ФРБ Ричмонда.

Однак, за його словами, якщо зростання споживчих цін і далі сповільнюватиметься нинішніми темпами, ФРС, “звісно, відреагує відповідно”, знизивши відсоткові ставки.

Минулого тижня Федрезерв зберіг базову короткострокову відсоткову ставку без змін у діапазоні від 5,25% до 5,5%. Голова ФРС Джером Павелл заявив, що ЦБ буде готовий зменшити ставки наступного року, якщо інфляція і далі сповільнюватиметься.

administrator

Related Articles