Санду оголосила про плани знову балотуватися в президенти Молдови

Київ. 25 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент Молдови Мая Санду заявила про намір балотуватися на новий термін.

“Кілька років тому ми разом почали шлях перетворення Молдови на кращу країну. За три роки мандата нам вдалося зберегти мир удома, зміцнити незалежність країни, у нас уряд, близький до народу, також нам вдалося розпочати переговори про вступ Молдови до Європейського Союзу”, – заявила Санду в неділю у зверненні з нагоди третьої річниці вступу на посаду президента.

“Я зобов’язалася зробити все, що в моїх силах, для виконання місії європейської інтеграції. Ми отримали підтримку цього курсу з боку країн-членів, і нам потрібна ваша підтримка, дорогі молдовани, для того, щоб досягти успіху. Ми ще маємо зробити багато важливих кроків, і я готова продовжувати, якщо ви надасте довіру для отримання нового мандата у 2024 році”, – сказала Санду.

Вона здобула перемогу на виборах президента в листопаді 2020 року, отримавши тоді 57,74% голосів виборців. Її суперник Ігор Додон мав підтримку 42,26% учасників голосування.

У зверненні Санду також озвучила прохання до парламенту ініціювати референдум із питання напряму розвитку Молдови.

“У ці дні Європейський Союз сказав тверде “ТАК” нашому європейському курсу. Багато ми ще маємо зробити. І найголовніше – забезпечити мир і краще майбутнє для всіх сімей і дітей Молдови. Гарантувати таке майбутнє нам може тільки членство в Європейському Союзі. Саме тому я вважаю, що необхідно чітко сказати всій країні, який шлях ми обираємо для Молдови. Прошу парламент ініціювати наступної осені організацію референдуму, на якому голос громадян стане вирішальним”, – заявила Санду.

administrator

Related Articles