Два танкери знову були атаковані дронами хуситів у Червоному морі – ВМС США

Вашингтон. 25 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Два танкери в південній частині Червоного моря зазнали атак дронів, запущених єменськими хуситами, повідомило Центральне командування (CENTCOM) ВМС США в неділю.

Судно Blaamanen під норвезьким прапором повідомило про влучання безпілотника хуситів у воду поруч із бортом, про постраждалих або пошкодження не повідомлялося.

Друге судно – танкер під індійським прапором, що належить Габону, інформувало про влучання в нього безпілотника, проте про потерпілих і втрати не згадується.

У повідомленні наголошується, що інформацію про атаки прийняв американський есмінець USS Laboon, який “відповів на сигнали лиха, що надійшли внаслідок цих атак”.

Раніше Пентагон заявив, що безпілотник, який був запущений із території Ірану, атакував танкер із хімікатами в Індійському океані, повідомила газета The Wall Street Journal.

“Танкер для перевезення хімікатів Chem Pluto під прапором Ліберії був атакований… в Індійському океані за 200 морських миль від узбережжя Індії ударним дроном, запущеним із території Ірану”, – наводить газета заяву представника Пентагону.

Інцидент стався в суботу. Як повідомляло британське Управління морських торговельних операцій, унаслідок “атаки безпілотної повітряної системи” на судні виникла пожежа, яку загасили, ніхто не постраждав.

administrator

Related Articles