Дебатний турнір ім. Василя Овсієнка для студентів юридичних клінік “Права людини в умовах війни”

22-23 червня 2024 року відбудеться Перший Дебатний турнір ім. Василя Овсієнка для студентів юридичних клінік “Права людини в умовах війни”. Співорганізаторами Турніру виступають Асоціація юридичних клінік України, Українська Гельсінська спілка з прав людини та Державний торговельно-економічний університет. 

Дебати будуть присвячені гострим питанням забезпечення прав людини в умовах війни, а також ключовим суперечностям і проблемам, що існують у цій сфері. Це чудова нагода для майбутніх правників продемонструвати свої знання, вдосконалити навички аргументації та публічних виступів, а також долучитися до суспільної дискусії щодо питань прав людини в умовах війни

Турнір не дарма носить ім’я Василя Овсієнка – відомого публіциста, філолога та дисидента, яка боровся за права людини, адже сам захід проходить в межах подій до 20-ї річниці заснування Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ). Василь був учасником Української Гельсінської Групи, Харківської правозахисної групи та активним членом наглядової ради УГСПЛ до останніх днів свого життя, а всю свою діяльність спрямовував на відстоювання прав людини та зміцнення української незалежності. 

Деталі проведення: 

Турнір проходитиме в Державному торговельно-економічному університеті (м.Київ).
Формат дебатів – британський парламентський формат (БПФ).
Мова турніру – українська
Максимальна кількість команд у Дебатному турнірі – 12.

Як взяти участь: 

Взяти участь у Турнірі можуть студенти та студентки українських юридичних клінік. Для цього необхідно сформувати команду у складі 2 клініцистів/ток, до 14 червня 2024 р. заповнити реєстраційну форму. При реєстрації потенційні команди повинні будуть навести аргументи за і проти проблемного питання. Від однієї юрклініки заявку на участь може подати лише одна команда. 

Відбір відбуватиметься на конкурсній основі, якщо заявок буде більше 12-ти. В такому випадку, організаційний комітет Дебатного турніру оцінюватиме аргументованість відповіді у формі на проблемне питання. 

 Про результати відбору команди будуть повідомлені не пізніше 09.00 17 червня на зазначені електронні скриньки. 

Організатори компенсують витрати на проїзд, проживання та харчування для 24 відібраних студентів / студенток, а також забезпечать роздаткові матеріали та призи переможцям. 

Чекаємо вас на Першому Дебатному турнірі ім. Василя Овсієнка для студентів юридичних клінік “Права людини в умовах війни”

Цей захід став можливим завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Права людини в дії», яка виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

У світі, USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 9 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоровʼя та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine , або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

administrator

Related Articles