Конференція «Десять років міжнародних російських злочинів в Україні: яка стратегія веде до справедливості?​»

Центр громадянських свобод запрошує на конференцію «Десять років міжнародних російських злочинів в Україні: яка стратегія веде до справедливості?», яка відбудеться у межах Українського тижня міжнародного кримінального правосуддя.

Дата: 17 липня
Час: 09:00-18:00
Формат: офлайн
Локація: Київ (точну адресу повідомимо зареєстрованим учасникам)

Конференція складатиметься з панельних дискусій та експертних обговорень, де ми розбиратимемо конкретні справи, які розслідував, розслідує чи може розслідувати Міжнародний кримінальний суд. Захід збирає довкола себе юристів, міжнародників, представників організацій громадянського суспільства та державних інституцій.

Що краще: заочні провадження зараз чи провадження з присутністю обвинувачених в невизначеному майбутньому? Сотні вироків зі слабкою юридичною аргументацією в межах тієї судової системи, що існує зараз, чи десятки вироків з міцною аргументацією від спеціалізованого суду, який можна створити в перспективі? Вироки на основі чинного законодавства чи на основі зміненого законодавства, наближеного до Римського статуту? То якою вона має бути — українська стратегія у боротьбі за справедливість?

Увага, можливий тільки формат участі офлайн, саме тому кількість місць — обмежена. 

Щороку у світі 17 липня відзначають День міжнародного кримінального правосуддя. Ця дата встановлена на честь ухвалення у 1998 році Римського статуту Міжнародного кримінального суду — першого в історії постійного органу міжнародного правосуддя, що має юрисдикцію безпосередньо на підставі міжнародного права притягати до кримінальної відповідальності за найтяжчі злочини.

П’ятий рік поспіль довкола цієї дати Центр громадянських свобод організовує Український тиждень міжнародного кримінального правосуддя. І цьогоріч фокусна тема тижня — «Як розірвати коло безкарності?».

Росія роками вчиняє міжнародні злочини: у Чечні, у Молдові, у Грузії, у Малі, у Сирії, у Лівії, в інших країнах світу. Росіяни вважають, що вони можуть робити все, що їм заманеться, бо вони ніколи ні за що не були покарані. Десять років Росія вчиняє міжнародні злочини в Україні.

Непокаране зло завжди зростає. Саме тому ми переконані — треба розірвати це коло безкарності. Цю сентенцію ми обрали фокус-темою нашого традиційного Українського тижня міжнародного правосуддя. Реєстрація та деталі: https://justiceweek.ccl.org.ua.

administrator

Related Articles