Відкриття виставки «ОЛЕНІВКА: квінтесенція жорстокості»

«Вони врятували нас, тепер ми маємо врятувати їх», «Боріться за них так, як вони боролись за нас», — плакати з такими словами щонеділі наповнюють вулиці українських міст. Щотижня Асоціація родин захисників Азовсталі організовує  недільні акції на підтримку військовополонених та зниклих безвісти #FREEAZOVSTALDEFENDERS.

28 липня в Києві акція підтримки військовополонених гарнізону Маріуполь буде присвячена другій річниці теракту в Оленівці. У співпраці з Національним музеєм Революції Гідності на Майдані Незалежності відбудеться  відкриття виставки «ОЛЕНІВКА: квінтесенція жорстокості».

Теракт у Оленівці – один з найжорстокіших терактів, який скоїла Росія по відношенню до військовополонених. Масове вбивство полонених азовців в Оленівці було здійснено у ніч з 28 на 29 липня 2022 року російськими окупаційними військами проти українських військовополонених – захисників «Азовсталі» в Маріуполі. Загинуло  54 полонених, понад 130 було поранено.

Долучайтесь до  заходу, адже боротьба за звільнення військовополонених триває не лише на полі бою, в кабінетах та на міжнародних майданчиках, а і на вулицях українських міст. Підтримка акцій – це один із тисячі кроків боротьби за тих, завдяки кому ми  живемо.

Запрошуємо представників медіа та журналістів до висвітлення події. Просимо перед тим акредитуватись тут.

Коли: неділя, 28.07.2024, 17:00  
Місце: Майдан Незалежності, Київ  

Також запрошуємо у Інформаційно-виставковий центр Музею Майдану на захід-реквієм “Оленівка – біль, який не згасне” о 15:30.

Важливо: У разі оголошення повітряної тривоги просимо учасників заходу негайно пройти в найближче укриття – підземний перехід та станція метро “Майдан Незалежності”.

Джерело: Національний музей Революції Гідності.

administrator

Related Articles