Онлайн презентація конкурсу «Зелене відновлення і сталий розвиток територіальних громад»

Поняття «зелене відновлення» трактується по-різному у різних секторах і по відношенню до різних громад, які відчули наслідки російської війни. Передусім, на офіційному рівні мова йде про екологічні засади відновлення економіки України, зокрема, енергетики, та еко-планування реконструкції зруйнованих об‘єктів, а також відбудову міст з урахуванням більш масштабного просторового бачення, що враховує кліматичні аспекти. Але громадські організації, які опікуються екологічними питаннями, нагадують про те, що відновлення нашої країни має базуватися на принципах наскрізності природоохоронної та кліматичної політики у всіх секторах, сталого розвитку і людиноцентричності, прозорого й ефективного використання донорських та цільових фондів державного бюджету, дотримання європейських екологічних інструментів планування, а також залучення громадськості та врахування інтересів територіальних громад.

Міжнародний фонд “Відродження” оголосив новий грантовий конкурс, мета якого сприяти впровадженню екологічного компоненту у соціально-економічний розвиток територіальних громад задля належного відновлення, сталого розвитку і забезпечення довкіллєвої безпеки жителів громад.

Дедлайн подачі проєктів на конкурс «Зелене відновлення і сталий розвиток територіальних громад» – 3 вересня 2024 року.

7 серпня, о 13:00 менеджерка програми “Демократія і належне врядування” Тетяна Кухаренко проведе онлайн презентацію конкурсу. Реєстрація обов’язкова і триватиме до 10:00 7-го серпня: https://forms.gle/7WM1zoLo7oTabrrh8

Презентація проходитиме на платформі ZOOM, усі зареєстровані учасники матимуть змогу поставити питання щодо умов участі в конкурсі. Питання можна лишати у реєстраційній формі, або озвучити під час презентації.

administrator

Related Articles