Навчання для тренерів/ок щодо просування та впровадження Принципів розширення прав і можливостей жінок (WEPs)

Впровадження гендерної рівності для організацій — це не лише спосіб досягти рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, а й шлях до розвитку та збільшення ефективності роботи. Одним з інструментів досягнення цієї цілі є впровадження в компанії Принципів розширення прав і можливостей жінок (Women’s Empowerment Principles, WEPs).  

WEPs розроблені «ООН Жінки» та Глобальним договором ООН. Це фундамент для створення інклюзивного та справедливого середовища в організаціях, у якому  кожна жінка може реалізувати себе та свій потенціал. Також це ефективний інструмент для підвищення  продуктивності, зміцнення репутації та крок до створення більш справедливого й гендерно збалансованого бізнес-середовища в Україні.

28-30 серпня в Києві буде організовано навчання для тренерів і тренерок щодо просування WEPs. Мета — підготувати кваліфікованих людей, які зможуть ефективно передавати знання про WEPs у своїх організаціях і сприяти просуванню та впровадженню цих принципів у бізнес-практики. Після завершення навчання учасники зможуть ефективно проводити сесії з підвищення потенціалу щодо впровадження WEPs для представників і представниць приватного сектора та громадянського суспільства, які працюють над розширенням економічних можливостей жінок.

«Впровадження WEPs державними та приватними компаніями, організаціями громадянського суспільства, бізнес-асоціаціями має важливе значення для сталого, гендерно відповідального й інклюзивного економічного відновлення країни, для забезпечення трансформаційних результатів та досягнення довгострокових рішень, а також участі жінок у цих процесах. “ООН Жінки” в Україні підтримують просування WEPs як ефективного інструменту для досягнення гендерної рівності та зміцнення позиції жінок на ринку праці та в суспільстві загалом», — зазначила Галина Мещерякова, програмна спеціалістка «ООН Жінки» в Україні.

Навчальний  курс з впровадження WEPs для досягнення гендерної рівності та підтримки розширення економічних можливостей жінок під час повномасштабної війни й післявоєнного відновлення для представників і представниць приватного сектора розроблено ГО «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі» в межах ініціативи «Розширення можливостей жінок у бізнесі».

«WEPs — це своєрідна дорожня мапа для досягнення гендерної рівності на робочому місці. Вони сприяють створенню комфортного клімату всередині команд, залученню талановитих працівниць та є додатковим мотиваційним фактором для співробітників і співробітниць, який впливає на результативність бізнесу. Впровадження WEPs є ключовим фактором успіху для компаній, які прагнуть стійкого розвитку та позитивного соціального впливу», — коментує Ірина Титарчук, виконавча директорка ГО «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі».

До навчань додатково буде залучено експертів та експерток з вузькоспеціалізованих питань у межах усіх семи ключових принципів.

Хто може податися на навчання:

  • тренери та тренерки з приватного сектора, організацій громадянського суспільства й експертної спільноти, які працюють у сфері гендерної рівності та розширення економічних можливостей жінок;
  • експерти й експертки / фахівці та фахівчині у сфері гендерної рівності;
  • представники та представниці компаній-підписанток WEPs, які відповідальні за подальше просування та навчання персоналу з питань впровадження WEPs;
  • представники та представниці приватних і державних компаній, які займаються навчанням персоналу з впровадження WEPs.

Усього передбачено 25 місць для участі в навчанні.

Основні критерії відбору: 

  • підприємство є юридичною особою відповідно до чинного законодавства України й не здійснює діяльності на території російської федерації та Республіки Білорусь;
  • висока мотивація й очікування від участі; 
  • початковий або середній рівень обізнаності про Принципи розширення прав і можливостей жінок (WEPs);
  • готовність провести щонайменше дві сесії в межах навчання з впровадження Принципів розширення прав і можливостей жінок (WEPs).

 

administrator

Related Articles