Воркшопи для обміну знаннями та досвідом щодо розширення прав і можливостей жінок

Стартує серія воркшопів «Синергія співпраці: найкращі практики приватних компаній з розширення прав і можливостей жінок», метою якої є сконцентрувати досвід підприємиць у зацікавленому оточенні та створити умови для поширення знань.

Воркшопи «Синергія співпраці: найкращі практики приватних компаній з розширення прав і можливостей жінок» об’єднає представників та представниць приватних підприємств, бізнес-асоціацій і громадських організацій, які поділяться досвідом щодо просування прав та економічних можливостей жінок під час повномасштабної війни й повоєнного відновлення країни.

У межах воркшопів учасники та учасниці зможуть:

  • поділитися досвідом роботи приватних компаній, бізнес-асоціацій та громадських організацій щодо розширення прав і можливостей жінок;
  • ознайомитися з Принципами розширення прав і можливостей жінок (WEPs);
  • дізнатися, як впроваджувати ці принципи у своїх компаніях або створювати партнерства для їхньої реалізації;
  • обговорити ідеї для посилення економічної активності жінок у регіонах та громадах.

Традиційно відбудеться дискусія за методом «Світове кафе», формат якої передбачає спільну роботу в невеликих групах. Учасники й учасниці зможуть запропонувати ідеї щодо підтримки жінок на робочому місці, знайти шляхи побудови співпраці між приватними компаніями, громадськими організаціями й органами влади, а також обговорити впровадження практичних кроків із малим бюджетом. 

Воркшопи для підприємиць уже не вперше проводяться в Україні. Такі заходи є як відповіддю на важливу критичну роль жінки в економіці країни, особливо під час повномасштабного російського вторгнення, так і реакцією на світові потреби збалансування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок.

«Ініціативи роботодавців з просування гендерної рівності демонструють комплексний підхід, який допомагає трансформувати українські приватні та державні компанії, що є підписантами WEPs, і суспільство загалом задля розширення прав і можливостей жінок в усіх аспектах, зокрема забезпечення рівної оплати праці та кар’єрного зростання, протидії дискримінації й сексуальним домаганням на робочому місці, вибору різноманітних професій і гармонійного поєднання робочих та сімейних обов’язків для жінок і чоловіків. У співпраці з урядом, бізнесом та громадянським суспільством ми закладаємо основу для того, щоб жінки ставали справжніми лідерками гендерно відповідального відновлення в Україні та процесів інтеграції до ЄС», — зазначила Галина Мещерякова, програмна спеціалістка «ООН Жінки» в Україні.

Найближчим часом планується провести три воркшопи, у кожному з яких візьмуть участь 25 учасниць: 

  • 29 серпня 2024 року — Київ;
  • 18 вересня 2024 року — Львів;
  • 29 листопада 2024 року — Київ.

До того ж заплановано онлайн-заходи на 2025 рік.

Дізнатися про умови та зареєструватися для участі можна за посиланням.

«У контексті сучасних подій саме жінки можуть стати джерелом змін, які задають новий вектор розвитку економічних та соціальних галузей. Впровадження WEPs підтримує жіночі ініціативи, підвищує обізнаність бізнесу про гендерну рівність і допомагає створити умови спільного економічного розвитку в окремих громадах та країні загалом», — коментує Ірина Титарчук, виконавча директорка ГО «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі».

Дисклеймер 
Воркшопи «Синергія співпраці: найкращі практики приватних компаній з розширення прав і можливостей жінок» реалізуються в межах ініціативи «Розширення можливостей жінок у бізнесі», що здійснюється в межах проєкту «Трансформаційні підходи для досягнення гендерної рівності в Україні», який втілюється «ООН Жінки» за фінансової підтримки Уряду Швеції у співпраці з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

***

Інформація про навчання для тренерів і тренерок щодо Принципів розширення прав і можливостей жінок (WEPs) у соціальних мережах:
ГО «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі»
Facebook: https://www.facebook.com/itfcua
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/itfc-ukraine/

***

Бекграундер
Принципи розширення прав і можливостей жінок (WEPs) — це набір із семи принципів, що є інструментом для керівництва бізнесів у сприянні гендерній рівності та розширенні можливостей жінок на робочому місці, ринку праці й у суспільстві. Завдяки їхньому впровадженню компанії змінюють підходи до підтримки жінок, захисту їхніх прав та справедливого ставлення до них на робочому місці. 

«Розширення можливостей жінок у бізнесі» — ініціатива з підвищення обізнаності, проведення тренінгів та надання інформаційної підтримки представникам приватного сектору для вдосконалення їхніх професійних навичок щодо впровадження Принципів розширення прав і можливостей жінок (WEPs) та реалізації відповідних програм, а також сприяння створенню нових партнерств із приватними компаніями, бізнес-асоціаціями та громадськими організаціями для популяризації гендерної рівності й розширення економічних можливостей жінок.

«ООН Жінки» — структура Організації Об’єднаних Націй з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок. Провідний орган, що координує роботу системи ООН у сфері гендерної рівності. Є допоміжним органом Генеральної Асамблеї ООН, створений рішенням Асамблеї у 2010 році з метою прискорення прогресу у справі задоволення потреб жінок у всьому світі, підвищення ефективності використання наявних ресурсів та об’єднання мандатів і функцій окремих підрозділів системи ООН, які займалися виключно питаннями гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок.

Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції  забезпечує впровадження державної політики забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків в Україні та відповідну координацію взаємодії центральних органів виконавчої влади. 

ГО «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі» – незалежна неприбуткова організація, яка спеціалізується на підтримці розвитку малого та середнього бізнесу, сприянні впровадженню ініціатив з економічної спроможності жінок, торгівлі й експорті.

administrator

Related Articles