«На шляху до успішного розширення ЄС»: Форум високого рівня щодо питань розширення

24 жовтня відбудеться Форум високого рівня щодо питань розширення — Enlargement High-Level Forum — «На шляху до успішного розширення ЄС», організований Європейським економічним і соціальним комітетом (ЄЕСК) спільно з Європейською Комісією.

У фокусі заходу — роль соціального діалогу та громадянського суспільства в прогресі на шляху до вступу, включно з важливістю дотримання фундаментальних цінностей ЄС. А також підведення підсумків ЄЕСК щодо річної ініціативи “Enlargement Candidate Members (ECMs)”.

Нагадаємо, що у січні 2024 року ЄЕСК оголосив конкурс, запрошуючи представників асоціацій роботодавців, профспілок та організацій громадянського суспільства з країн-кандидатів на вступ до ЄС взяти участь у пілотному проєкті та стати «членами від країн-кандидатів на розширення» (ECMs — “enlargement candidate members”) при Комітеті (Детальніше про це тут: https://euprostir.org.ua/stories/215682). 

До ініціативи долучилися 146 осіб, зокрема з України, які отримали звання «членів від країн-кандидатів на розширення» при ЄЕСК (https://www.eesc.europa.eu/sites/default/files/2024-10/ecm_flyer.pdf). Очікується, що у Форумі візьмуть участь близько 100 учасників ініціативи “Enlargement Candidate Members (ECMs)”.

“На початок 2024 року до складу Ініціативи від України було обрано 22 представників організацій громадянського суспільства, які взяли участь в пілотному проєкті Європейського економічного і соціального комітету. Для нас дуже важливо, що актуально представники та представниці громадянського суспільства України долучені до процесів та роботи в Комітеті на рівні зі стороною ЄС: ми можемо готувати спільні позиції разом з депутатами ЄЕСК та інших країн кандидатів на вступ в ЄС, враховувати досвід Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, яка сформована з таких самих робочих груп, як і ЄЕСК. В цьому році обговорення зосередилися навколо ролі та методів впливу громадянського суспільства через Європейського економічного і соціального комітету. Аналітиками з числа Enlargement Candidate Members опрацьована тема «Як забезпечити соціальну, екологічну та економічну стійкість агропродовольчого сектору ЄС»” — проінформував Ростислав Дзундза, координатор РГ “Юстиція, свобода, права людини” Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, учасник ініціативи “Enlargement Candidate Members (ECMs)”.

Ознайомитися із програмою Форуму: https://www.eesc.europa.eu/en/agenda/our-events/events/enlargement-high-level-forum/programme

Приєднатися до конференції онлайн: https://www.eesc.europa.eu/en/agenda/our-events/events/enlargement-high-level-forum/webstream

 

administrator

Related Articles