Інвестиції в нафту та газ потрібні вчора, сьогодні, завтра – радник президента США

Абу Дабі. 31 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Інвестиції в традиційні джерела енергії потрібні одночасно з інвестиціями в енергетичний перехід, заявив радник президента США з енергетичних питань Амос Хокштейн на конференції Adipec в ОАЕ.

Він наголосив, що ціна нафти критична для розвитку економіки, тому що від неї залежить майже все, що ми споживаємо. "Ціна має бути такою, щоб забезпечувалося економічне зростання і не прискорювався економічний спад, висока ціна також впливає на попит. Треба продовжувати інвестиції, сподіваюся, це відбувається по всьому світу, ми маємо намір нарощувати інвестиції у видобуток, переробку – потрібно робити це одночасно із нарощуванням інвестицій у енергоперехід", – зауважив він.

"Мета енергопереходу – це 2050 рік, але щоб їх досягти, потрібно інвестувати в традиційну енергетику, дивитися більш реалістично на сьогоднішню економіку і зрозуміти, що інвестиції потрібні сьогодні, і вчора, і завтра в нафтогазовий сектор", – сказав Хокштейн.

Він зазначив, що перед світом постають серйозні проблеми, і компанії та уряди мають працювати разом.

"Інвестицій, які надходять з ОАЕ та США та інших країн недостатньо – це глобальна криза, вона потребує глобальних рішень", – зауважив Хокштейн.

Міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бен Сальман зазначив, що Саудівська Аравія та ОАЕ є партнерами та нарощують потужності з видобутку та переробки, а також працюють над виробництвом водню та скороченням викидів вуглецю, над нульовими викидами. "Ми працюватимемо з нашими друзями в Єгипті, щоб зробити конференцію з клімату СОР27 успішною", – додав міністр Саудівської Аравії.

Міністр енергетики ОАЕ Сухейль аль-Мазруї також вважає, що для вирішення проблеми енергетичної кризи потрібно дивитися не лише на нафту, а й на газ, на весь спектр енергетики та сфокусуватися, щоб докладати зусиль до розвитку нових джерел енергії, таких як водень.

За його словами, також важливо досягати енергозбереження.

Міністр нафти та природного газу Індії Хардіп Сінгх Пурі зазначив у свою чергу, що в Індії спостерігається серйозний тиск на економіку через вартість енергоресурсів, але одним із позитивних наслідків високих цін є те, що нарощуються інвестиції в електромобілі, біопаливо, альтернативні джерела швидше, ніж планувалося раніше.

Однак, зауважив він, щоб здійснити енергоперехід, потрібно пережити поточну кризу. "Треба інвестувати, якщо великі країни не створять подушку безпеки, сам енергоперехід буде під питанням", – сказав Пурі.

Міністр нафти та мінеральних ресурсів Єгипту Тарік аль-Мулла висловив побажання, щоб СОР27, який незабаром відбудеться в Каїрі, став "реалістичним". "І ми хочемо продемонструвати нашим партнерам, що можемо розробляти ресурси із меншими викидами у довгостроковій перспективі", – зауважив він.

administrator

Related Articles