АРМА передано активи підприємств на 500 млн грн, які належали російському олігарху

Київ. 15 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – В управління АРМА передано заарештовані корпоративні права групи підприємств на 500 млн грн, кінцевим бенефіціаром яких є російський олігарх Мирон Горіловський.

"За клопотаннями прокурорів Офісу генерального прокурора в управління АРМА передано арештовані корпоративні права групи підприємств – одного з найбільших виробників пластмасової трубної продукції на території України. Також передано майнові комплекси двох трубних заводів, 27 транспортних засобів і права на дев’ять торговельних марок. Загальна сума переданих активів становить майже 500 млн грн", – йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора у телеграм-каналі у вівторок.

За інформацією прокуратури, в Україні діяла група підприємств, кінцевим бенефіціаром яких є російський олігарх, вони займалися виробництвом полімерних трубопровідних систем для зовнішніх мереж водопостачання та водовідведення, газорозподілу, гарячого водопостачання та опалення.

"Крім України, структурні підрозділи фірм розташовані на території РФ, РБ та Республіки Казахстан", – наголошується в повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що керівництво компанії, діючи на користь країни-агресора, створило на тимчасово окупованій території АР Крим торговельні представництва підприємств та організувало реалізацію пластмасових труб, також здійснювалося будівництво трубопровідних мереж та водопроводу на тимчасово окупованому півострові.

"Встановлено, що лише протягом 2020-2021 років підприємства експортували до РФ вироблену продукцію на 100 млн гривень", – інформують в Офісі генпрокурора.

У повідомленні не зазначається ім’я російського олігарха, як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело у правоохоронних органах, йдеться про Горіловського.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/7322

administrator

Related Articles