Польща верифікує підстави для залучення ст. 4 НАТО про консультації – офіс президента

Київ. 15 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Польща проводить переговори з союзниками з НАТО та аналізує можливість вдатися до ст. 4 договору НАТО про консультації, повідомляє канцелярія президента Польщі з посиланням на голову Управління національної безпеки Польщі Яцека Сіверу.

"Президент Анджей Дуда щойно завершив бесіду з Єнсом Столтенбергом. Верифікуємо підстави для статті 4 НАТО. Ми перебуваємо в контакті з нашими союзниками й очікуємо переговорів з американською стороною", – йдеться у повідомленні у твіттері.

Раніше про можливість задіяти ст. 4 НАТО заявив віцепрем’єр-міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс.

"Моєю першою реакцією було б, що після того як росіяни вдарили по польській території, задіяти ст. 4, так само як протиповітряну оборону українського неба", – написав він у твіттері.

У ст. 4 НАТО зазначено: "Договірні сторони завжди консультуватимуться один з одним у випадку, якщо, на думку будь-якої з них, територіальна цілісність, політична незалежність або безпека будь-якої з Договірних сторін опиняться під загрозою".

Джерело: https://twitter.com/prezydentpl/status/1592626772390326273?s=20&t=nAsNLeFmXyNh_a_uBO0IYg&fbclid=IwAR2rg9Y4jvNHdjOpldPE2zhMJJ

administrator

Related Articles