Виконком Харківської міськради затвердив проєкт бюджету на 2023 рік

Харків. 16 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Виконавчий комітет Харківської міської ради в середу, 16 листопада, схвалив проєкт бюджету міської територіальної громади на 2023 рік і рекомендував його на розгляд сесії міськради, повідомляє пресслужба міськради.

"Враховуючи поточний стан економіки, загальний обсяг доходів бюджету Харківської міської територіальної громади визначений у розмірі 16,1 млрд грн", – сказала заступниця міського голови – директорка департаменту бюджету та фінансів Тетяна Таукешева.

За її словами, основним дохідним джерелом, як і в попередні роки, є податок на доходи фізичних осіб. У структурі доходів бюджету наступного року він становитиме 67,5%, або 9,6 млрд грн. Крім того, місцеві податки та збори становитимуть 3,5 млрд грн.

Як повідомила Таукешева, прогнозний обсяг видатків бюджету Харківської міської територіальної громади на 2023 рік розрахований у розмірі 15 млрд грн. Зокрема, в проєкті бюджету передбачено понад 1,5 млрд грн на придбання матеріалів і відновлення об’єктів, зруйнованих унаслідок російської агресії.

Позачергову сесію, на якій планувалося розглянути бюджет наступного року, було спочатку призначено на 16 листопада. Проте 15 листопада міський голова Харкова Ігор Терехов підписав розпорядження про перенесення її на 17 листопада. Сесія розпочнеться о 13:00 і відбудеться в дистанційному режимі.

administrator

Related Articles