Siemens Energy цього року не планує виплачувати дивідендів

Мюнхен. 16 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Німецький виробник енергетичного обладнання Siemens Energy AG повернувся на прибутковий рівень у четвертому кварталі 2022 фінансового року (липень-вересень). Проте компанія заявила, що не планує виплати дивідендів за підсумками фінроку через поточні та очікувані проблеми.

Прибуток Siemens Energy після сплати податків становив у липні-вересні 378 млн євро проти чистого збитку 383 млн євро за аналогічний період минулого року. Виторг виріс на 5,9% – до 9,2 млрд євро. Обсяг замовлень підскочив на 27%, сягнувши рекордних 12,23 млрд євро.

За підсумками 2022 року компанія отримала чистий збиток у розмірі 647 млн євро порівняно з 560 млн євро роком раніше. Виторг скоротився на 2,5% – до 29 млрд євро.

Siemens Energy прогнозує зростання виторгу за підсумками 2023 року в діапазоні 3-7%, а також "значного зниження" чистого збитку, повідомляється у звітності.

Котирування акцій компанії зростають на 4,6% під час торгів у середу. З початку цього року вони впали приблизно на третину, тоді як фондовий індекс DAX опустився на 10,4%.

Siemens Energy була утворена в 2020 році в результаті виділення в самостійну компанію бізнесу промислового концерну Siemens AG у сфері виробництва обладнання для газових, вугільних та вітрових електростанцій. Компанія працює практично по всьому енергетичному ланцюжку: від виробництва енергії та її передання до зберігання. Рішення Siemens Energy передбачають технології виробництва як традиційної, так і відновлюваної енергії, зокрема й газові і парові турбіни, гібридні електростанції, що працюють на водні, генератори і трансформатори.

administrator

Related Articles