Генсек НАТО на Ramstein-7 наголосив на необхідності надати Україні більше систем ППО та іншу допомогу

Київ. 16 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг взяв участь у віртуальному засіданні очолюваної США Контактної групи з оборони України в середу, де наголосив на необхідності надати Україні більше систем ППО та іншу допомогу, включно із зимовим одягом, паливом та медикаментами.

Як повідомляється на сайті НАТО, генеральний секретар заявив, що вчорашня хвиля російських ракетних ударів по українських містах, цивільній інфраструктурі та людям є яскравим нагадуванням про жорстокість незаконної війни РФ.

"Він зазначив, що завдання полягає в тому, щоб продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки потрібно, і не допустити ескалації. Він також наголосив на необхідності надати Україні більше систем ППО та іншу допомогу, включно із зимовим одягом, паливом та медикаментами. Він привітав те, що союзники по НАТО продовжують нарощувати військову, фінансову та гуманітарну підтримку України", – йдеться у повідомленні.

Також Столтенберг відзначив поточну роботу НАТО з поповнення запасів союзників та прискорення промислового виробництва, включно із сьогоднішньою Конференцією національних директорів з питань озброєнь у штаб-квартирі НАТО.

administrator

Related Articles