На Херсонщині протягом місяця проведуть розмінування цивільних та інфраструктурних об'єктів – Монастирський

Київ. 16 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомив, що у деокупованій Херсонській області протягом місяця проведуть розмінування цивільних та інфраструктурних об’єктів, повідомила преслужба МВС.

"Над цим працюють 24/7 і піротехніки ДСНС, і Нацполіція й військові, які допомагають нам розміновувати цивільні об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури. Ми поставили завдання, щоб протягом місяця було розміновано основні підступи до будинків, щоб люди могли повноцінно жити у населених пунктах", – сказав Монастирський в ефірі телемарафону "Єдині новини" у середу.

Він розповів про стабілізаційні заходи на деокупованій Херсонщині: розмінування території, фіксацію воєнних злочинів та відновлення послуг міграційної служби та сервісного центру.

За словами Монастирського, наразі є небезпека через високий рівень замінованості доріг, об’єктів, житлових будинків, зокрема, замінували будівлю поліції. За його словами, вже є загиблі та поранені піротехніки через велику кількість залишених окупантами вибухонебезпечних предметів.

Джерело: https://mvs.gov.ua/uk/news/denis-monastirskii-u-xersonskii-oblasti-visokii-riven-zaminovanosti-dorig-zitlovix-budinkiv-zokrema-zaminovanoyu-bula-i-budivlya-policiyi

administrator

Related Articles