Amazon підтвердив плани щодо скорочення штату

Нью Йорк. 17 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Американський онлайн-ритейлер Amazon.com Inc. офіційно підтвердив плани скорочення кількості співробітників у сервісному бізнесі та у підрозділі, де розробляються пристрої, зокрема й голосовий помічник Alexa, повідомляє MarketWatch.

Старший віцепрезидент з пристроїв та послуг Дейв Лімп написав на корпоративному сайті компанії, що Amazon "консолідує деякі команди та програми". Це означає, що "деякі посади більше не будуть потрібні", сказав він, не уточнивши при цьому, скількох співробітників це стосуватиметься.

"Ми повідомили цим співробітників і продовжуватимемо тісно співпрацювати з кожним з них, надавати їм підтримку, зокрема допомагати у пошуку нової роботи, – сказав Лімп. "У випадках, коли співробітники не зможуть знайти нове місце в компанії", Amazon надасть "вихідну допомогу, перехідні пільги та підтримку зовнішнього працевлаштування", – додав він.

Раніше цього тижня американські ЗМІ писали, що Amazon може звільнити до 10 тис. співробітників, і це буде найбільшим скороченням штату в історії компанії.

Глобальний штат компанії налічує близько 1,54 млн осіб.

Над Alexa працюють понад 10 тис. співробітників, підрозділ з випуску пристроїв загалом протягом кількох років фіксував операційний збиток у розмірі понад $5 млрд на рік, свідчать внутрішні документи, які опинилися у розпорядженні The Wall Street Journal.

Котирування акцій Amazon знижуються на 0,6% під час торгів у четвер. Ринкова вартість ритейлера з початку поточного року впала майже на 42% (до $1,01 трлн), тоді як фондовий індекс Nasdaq Composite втратив 28,5%.

administrator

Related Articles