Позиції окупантів на сході Херсонської області стали вразливими – ISW

Київ. 18 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Російські сили у східній частині Херсонської області, ймовірно, частково вразливі для української кампанії перехоплення, яка схожа на ту, що використовувалася, щоб відбити західну частину Херсонської області, йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW) за четвер.

"Через східну частину Херсонської області проходять декілька великих наземних комунікацій (GLOC) із іншими контрольованими Росією територіями на півдні України… Російські війська займають оборонні позиції вздовж деяких із цих критичних GLOC, а повідомлення в соціальних мережах відзначають те, що українські війська вже почали завдавати ударів по російських районах зосередження та військових об’єктах на цих маршрутах. Обмежена кількість високоякісних автомобільних доріг та залізниці у цьому районі, зокрема, що з’єднують Крим із материком, створює потенційні вузькі вразливі місця, які поступово знижують здатність Росії продовжувати постачати своє угруповання у східній частині Херсонської області та інших районах півдня України", – йдеться у зведенні.

При цьому аналітики зазначають, що українським силам, найімовірніше, буде важче досягти таких результатів у лівобережній частині Херсонської області, як було досягнуто у правобережній, "але, можливо, вони зможуть перешкодити зусиллям Росії зміцнити та утримати свої нові оборонні рубежі".

ISW повідомляє, що президент РФ Володимир Путін 17 листопада підписав указ про зміну складу Ради з громадянського суспільства і прав людини, яким висилаються чотири російські правозахисники. "Цей указ, ймовірно, є ширшою спробою Кремля придушити внутрішню громадянську опозицію, продовжуючи підтримувати чільні голоси в інформаційному просторі, які пропагують лінію Кремля щодо війни в Україні", – наголошується у зведенні.

Російські джерела у четвер продовжували стверджувати, що українські війська ведуть контрнаступальні операції на лінії Сватово-Кремінна, а самі окупанти продовжували наземні атаки навколо Бахмута, Авдіївки та на південний захід від Донецька. Українські війська, у свою чергу, 17 листопада продовжували завдавати ударів по російських військових об’єктах та районах зосередження на східному березі Херсонської області та у тилових районах Запорізької області.

"Російська влада продовжує стикатися з невдоволенням мобілізованого особового складу та низьким моральним духом на передовій. Російська окупаційна влада продовжувала знищувати українську культуру на окупованих Росією територіях", – повідомляється у зведенні.

Джерело: https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-november-17

administrator

Related Articles