"Київстар" у пік відключень 15 листопада втратив 27% працюючих сайтів

Київ. 18 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Мобільний оператор "Київстар" через блекаути після обстрілу української інфраструктури 15 листопада втратив 27% працюючого мережевого обладнання (сайтів – технологічних майданчиків із декількома технологіями, включаючи базові станції).

"Якщо брати період до цієї атаки, то в пікові години (протягом дня, вранці чи ввечері) у нас в середньому у всій країні не працювало близько 1 тис. сайтів із 13,3 тис… 15 листопада о 21-й годині був черговий пік, без живлення залишилося 4 тис. сайтів, із яких не працювало 3,6 тис… Це був найважчий день із початку війни", – заявив президент "Київстару" Олександр Комаров в інтерв’ю виданню "НВ. Бізнес".

За його словами, різниця між цими цифрами – це сайти, які продовжують працювати на батареях.

"Я не думаю, що є загроза, що мобільний зв’язок зникне на довгий час у всій Україні. Це залежатиме від того, як витримуватиме енергетична система. Але я вважаю, що є ризик, що мережа може перетворитися на точкове покриття, тобто такими островами буде зв’язок, а якимись островами буде відсутній", – наголосив президент "Київстару".

Він зазначив, що у разі тривалого блекауту через 2-4 години відключається близько 30% обладнання мережі.

"Якщо говорити про найбільш уразливі на сьогодні області – це Київська, Харківська, Львівська, Полтавська, якщо говорити про цю недавню атаку. Відверто, вражені були майже всі області, тільки в 2-3 областях не було відключень мережі від електроживлення. В інших були, але відрізнявся масштаб", – заявив Комаров.

Як повідомлялося, перебої з е/е призводять до відключення понад 1 тис. сайтів "Київстару".

Джерело: https://biz.nv.ua/economics/obstrely-infrastruktury-minekonomiki-peresmotrit-makroprognoz-novosti-ukrainy-50284942.html

administrator

Related Articles