Нафта перейшла до зниження, Brent подешевшала до $89,36 за барель

Київ. 18 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ціни на нафту перейшли до зниження у п’ятницю після падіння напередодні та завершують тиждень у мінусі.

Січневі ф’ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 13:15 кск подешевшали на $0,42 (0,47%) – до $89,36 за барель.

Котирування ф’ючерсів на WTI на грудень на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на $0,19 (0,23%) – до $81,45 за барель.

Напередодні Brent знизилася в ціні на 3,3%, WTI – на 4,6%, а з початку тижня обидві марки подешевшали більш ніж на 6%.

Головним негативним фактором для нафтового ринку минулого тижня були побоювання з приводу темпів зростання китайської економіки та глобального попиту на пальне.

Експерти не очікують швидкого відновлення попиту на паливо в Китаї, де відновилося зростання захворюваності на COVID-19, зазначає агентство Bloomberg. Крім того, аналітики JPMorgan Chase&Co. прогнозують "м’яку рецесію" в економіці США наступного року через піднесення базової процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС).

"Нафта залишається під тиском, оскільки на прогнози попиту негативно впливає зростання випадків захворювання на COVID-19 у Китаї і тривоги щодо більш агресивного підвищення ставок Федрезерву", – зазначив управляючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес.

Напередодні Китай повідомив про зростання кількості хворих на коронавірус до 25,353 тис. з 23,276 тис. днем раніше.

administrator

Related Articles