Німецька профспілка досягла зростання зарплат у металургії та електроенергетиці на 8,5% протягом 2 років

Берлін. 18 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Німецька профспілка IG Metall уклала угоду з роботодавцями щодо підвищення зарплати працівникам металургійної та електроенергетичної галузей на 8,5% протягом двох років на тлі рекордної за кілька десятиліть інфляції в країні.

У повідомленні найбільшої в країні профспілки, до якої входять понад 2,2 млн працівників, йдеться, що співробітникам буде на постійній основі збільшено заробітну плату, а також надано спеціальну допомогу у зв’язку зі зростанням інфляції. Угоди було досягнуто після п’яти раундів переговорів та попереджень від працівників щодо страйків.

На початку 2023 року працівники отримають так звану інфляційну компенсацію у розмірі 1,5 тис. євро, а також підвищення зарплати на 5,2%, але вже з червня. На початку 2024 року вони отримають ще 1,5 тис. євро, а з травня – підвищення зарплати ще на 3,3%.

У повідомленні IG Metall наголошується, що суттєва затримка роботодавцями пропозицій для вирішення проблеми призвела до того, що близько 900 тис. працівників металургійної галузі Німеччини у п’ятницю вийшли на страйк.

Споживчі ціни у Німеччині, гармонізовані зі стандартами Євросоюзу, у жовтні збільшилися на 11,6% у річному вираженні, свідчать остаточні дані Федерального статистичного управління країни (Destatis), опубліковані минулого тижня.

Темпи інфляції прискорилися порівняно з 10,9% у вересні та оновили історичний максимум. У щомісячному вираженні ціни зросли на 1,1% після стрибка на 2,2% у вересні.

administrator

Related Articles