Угорщина не підтримає новий план ЄС щодо надання допомоги Україні – Орбан

Київ. 18 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Угорщина не підтримає план ЄС щодо надання нового пакета фінансової допомоги Україні в його нинішній версії, заявив угорський прем’єр Віктор Орбан.

Виступаючи на конференції в Будапешті, він зазначив, що підтримує український народ, але не хоче ставити "українські інтереси вище за інтереси своєї країни".

Орбан зазначив, що суму допомоги варто розподілити "справедливо та пропорційно" між країнами-членами ЄС.

За його словами, Угорщина готова надати Україні 60-70 млрд форинтів (близько EUR14 млн) зі свого бюджету. Він додав, що виділення такої суми "не зашкодить фундаментально національним інтересам Угорщини".

Минулого тижня ЄС оголосив про плани надати EUR18 млрд Україні наступного року у вигляді рівномірно розподілених у часі траншів. Ці кошти буде спрямовано на підтримку роботи енергетичної інфраструктури та системи охорони здоров’я, а також фондів для виплати зарплат і пенсій.

Минулого понеділка високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що загалом військова допомога ЄС та держав Євросоюзу Україні сягає EUR8 млрд, і закликав не плутати з допомогою лише в рамках Європейського фонду миру, яка становить EUR3,1 млрд.

administrator

Related Articles