У найбільшому районі китайського Гуанчжоу запроваджено локдаун через спалах COVID-19

Київ. 21 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – У китайському місті Гуанчжоу влада закрила найбільший район Баюнь у спробі стримати спалах COIVD-19, повідомляє в понеділок Associated Press.

У Баюні припинив роботу громадський транспорт, а жителі тепер зобов’язані надати негативний тест на коронавірус, щоб залишити будинок. Також школи у районі перейшли на дистанційне навчання, а університети закрилися. Ці заходи діятимуть до п’ятниці.

Водночас у Пекіні заявили про ще дві смерті від наслідків коронавірусу. Минулої неділі в місті виявили перший летальний випадок від наслідків захворювання за шість місяців.

У країні спостерігається зростання захворюваності на COIVD-19. У понеділок було виявлено близько 27 тис. випадків зараження вірусом, майже 9 тис. – у провінції Гуандун, центром якої є Гуанчжоу.

Китай дотримується політики "нульової толерантності" до COVID-19. Це означає, що з метою обмеження поширення вірусу вживають таких заходів, як локдауни та обов’язковий карантин для тих, хто вступав у контакт з інфікованими громадянами. При цьому раніше в листопаді влада країни оголосила про деяке пом’якшення заходів, зокрема про скорочення самоізоляції для тих, хто прибуває до країни.

administrator

Related Articles